Varsler bikkjeslagsmål med Fremskrittspartiet om bilavgifter

Venstre vil fravriste Fremskrittspartiet seieren i partiets store prestisjesak i statsbudsjettet.

VARSLER TUNGVEKTSKAMP: - Selv om jeg har mange kilo å by på, hjelper det med Knut Arild Hareide på laget, sier Venstres leder Trine Skei Grande. Nå vil hun gjøre alt hun kan for å frata Fremskrittspartiet seieren i drakampen om bilavgiftene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VARSLER TUNGVEKTSKAMP: - Selv om jeg har mange kilo å by på, hjelper det med Knut Arild Hareide på laget, sier Venstres leder Trine Skei Grande. Nå vil hun gjøre alt hun kan for å frata Fremskrittspartiet seieren i drakampen om bilavgiftene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg fikk en kraftig kalddusj under Venstre-leder Trine Skei Grandes framleggelse av hennes partis alternative statsbudsjett i dag.

Der varslet hun hard kamp mot regjeringens planer om å kutte i bilavgiftene.

Vil øke bilavgifter - Det er det som har skuffet meg mest, sa hun om kuttforslaget, som er en av de viktigste flaggsakene Fremskrifttspartiet har fått gjennom i den interne regjeringsdrakampen med Høyre.

«Gå mot regjeringens forslag» står det på en hel rekke i Venstres budsjettforslag som handler om bil. Det gjelder regjeringsplanene om å redusere eller fjerne en rekke avgifter, som omregistreringsavgiften og  engangsavgiften for motorsykler, snøscootere og campingbiler, og flere direkte avgiftsskjerpelser.

I stedet for store kutt, vil Venstre tvert imot øke inntektene fra bilavgifter med 335 millioner kroner.

Tror på KrF-støtte Dermed ligger det an til beinhard kamp med Fremskrittspartiet i de forestående forhandlingene med regjeringen.

- Det ryker ikke. Alt som går på bilavgifter blir stående. Det føler jeg meg sikker på, sa Sandberg nylig til Dagens Næringsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer