Varsler busskaos neste uke

Transportarbeiderforbundet og Rutebilarbeiderforbundet varsler busskaos neste uke. Forbundene går til streik hvis de ikke får lønnskravene innfridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I første omgang vil en konflikt lamme busstrafikken i Oslo, Akershus og Sør-Trøndelag fra onsdag neste uke.

- Alt under 10 kroner i tillegg på timelønna for sjåførene, betyr streik, sier Per Østvold, leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Forbundene varsler at de vil utvide en eventuell konflikt gradvis. Fra 6. juni kan busstrafikk over hele landet, samt 40 større og mindre godsselskap, være ute av drift.

I så fall vil det bli den første landsomfattende rutebilstreiken her i landet etter 2. verdenskrig.

- Tålmodigheten slutt

Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Rutebilarbeiderforbund går i år til felles sak i lønnsoppgjøret på tvers av gamle organisasjonsgrenser.

- I år har vi valgt å stå sammen, fordi det øker våre muligheter til å få gjennomslag. Legger vi ned arbeidet, lammes rutebil- og godstransportnæringen, sier Østvold.

Lederen av Transportarbeiderforbundet sier at sjåførene vil ta hensyn til funskjonshemmede og barn som 17. mai har bestilt transport, hvis det skulle bli streik.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer