Vinter eller vår? Slik blir været:

Varsler enda mer snø denne uka - men så vil våren trolig vise seg

Meteorologen varsler en uke til med nedbør i sør, men så kan våren endelig komme til landsdelen. I nord må man vente litt til.

MER SNØ: Den første uka i apri ser ut til å bli preget av nedbør i form av snø de aller fleste steder i landet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
MER SNØ: Den første uka i apri ser ut til å bli preget av nedbør i form av snø de aller fleste steder i landet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjeldent har påsketuristene skrytt mer av værforholdene på fjellet: Sol og skyfri himmel og rikelig med snø.

Og for dem som ikke har gått lei av gode skiforhold nå, har statsmeteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt gode nyheter.

For på hele Sørlandet er det denne uka ventet enda mer snø - men denne gangen er det lite sannsynlig at himmelen blir like skyfri.

To lavtrykk

- Det er et nemlig et værskifte på gang nå, forteller statsmeteorologen.

Et lavtrykk kommer inn over hele Sør-Norge allerede i morgen ettermiddag, og brer seg utover landsdelen, forteller hun. Det vil føre til både tilskying, og nedbør.

- Dagen i dag blir dermed den siste med fint vær i denne omgang. For allerede i morgen vil det begynne å snø de fleste steder, sier Moxnes.

På torsdag kommer deretter et nytt lavtrykk innover landsdelen - og også det vil gi mer nedbør. Men denne gangen er det ikke like sikkert at nedbøren kommer som snø, forteller Moxnes.

- Da kan det bli regn mange steder, men i fjellet og der det er minusgrader, vil det fortsette å snø, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer