Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinter eller vår? Slik blir været:

Varsler enda mer snø denne uka - men så vil våren trolig vise seg

Meteorologen varsler en uke til med nedbør i sør, men så kan våren endelig komme til landsdelen. I nord må man vente litt til.

MER SNØ: Den første uka i apri ser ut til å bli preget av nedbør i form av snø de aller fleste steder i landet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
MER SNØ: Den første uka i apri ser ut til å bli preget av nedbør i form av snø de aller fleste steder i landet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjeldent har påsketuristene skrytt mer av værforholdene på fjellet: Sol og skyfri himmel og rikelig med snø.

Og for dem som ikke har gått lei av gode skiforhold nå, har statsmeteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt gode nyheter.

For på hele Sørlandet er det denne uka ventet enda mer snø - men denne gangen er det lite sannsynlig at himmelen blir like skyfri.

To lavtrykk

- Det er et nemlig et værskifte på gang nå, forteller statsmeteorologen.

Et lavtrykk kommer inn over hele Sør-Norge allerede i morgen ettermiddag, og brer seg utover landsdelen, forteller hun. Det vil føre til både tilskying, og nedbør.

- Dagen i dag blir dermed den siste med fint vær i denne omgang. For allerede i morgen vil det begynne å snø de fleste steder, sier Moxnes.

På torsdag kommer deretter et nytt lavtrykk innover landsdelen - og også det vil gi mer nedbør. Men denne gangen er det ikke like sikkert at nedbøren kommer som snø, forteller Moxnes.

- Da kan det bli regn mange steder, men i fjellet og der det er minusgrader, vil det fortsette å snø, sier hun.

Mer vår om en uke

Fordelen med regn og varmegrader er at våren smått vil kunne smyge seg fram. Og dersom Meteorologisk Institutts langtidsprognoser slår til, kan det om en ukes tid endelig kjenne på følelsen av vår.

- Det er fortsatt en uke fram i tid, og prognosene er derfor usikre, men det ser ut nå som at det blir en bedring neste uke, med både sol og varmegrader, sier Moxnes.

- Da kommer våren?

- Ja, da blir det oppholdsvær og vårlig, men fortsatt kaldt om natta, sier Moxnes.

Fortsatt vinter i nord

I Nord-Norge må man belage seg på å vente lenger på våren.

- Det vil fortsette å snø mange stederi Nord-Norge, og der tar det nok også lenger tid før det blir litt mildere luft, sier Moxnes.

I store deler av landsdelen er det ventet nedbør i form av snø den kommende uka, men mer sludd langs kysten, forteller meteorologen.

I Nord-Norge må de nok vente litt til på våren, men så regnes vel ikke april helt som en vårmåned der heller. Der er de fleste vant med at det fortsatt er vinter da, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!