AVHØRT I GÅR: Hittil og kanskje aller siste avhør av 64-åringen ble gjennomført i mannens verskted på Kolbotn i går. Torsdag blir han løslatt fra varetekt. Foto: Frode Hansen
AVHØRT I GÅR: Hittil og kanskje aller siste avhør av 64-åringen ble gjennomført i mannens verskted på Kolbotn i går. Torsdag blir han løslatt fra varetekt. Foto: Frode HansenVis mer

Varsler erstatningskrav om drapssiktelsen faller

Sigrid-siktet (64) sin forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han er lettet og håper saken nå blir oppklart. Vår klient er skuffet over domstolen. Retten har alltid vært i tvil om mistanken mot ham, men likevel har de fengslet ham, sier advokat Aase Karine Sigmond.

Hun forsvarer 64-åringen, en av de som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Hun kalte inn til pressekonferanse etter at politiet gjorde det klart at de ikke kommer til å begjære 64-åringen videre varetektsfengslet, og at han dermed løslates torsdag denne uka. Politiet mener det ikke er grunnlag for å holde ham i varetekt lengre.

- Han har hatt inntrykk av at han har forklart seg som vitne i saken. Han synes politiet har jobbet veldig sakte, sier hun.

Erstatning Siktelsen mot 64-åringen står ved lag.

 Forsvareren signaliserer allerede nå at dersom siktelsen frafaller mot 64-åringen, vil det kunne komme et erstatningskrav på flere hundre tusen kroner.

Bare for den tapte arbeidsfortjenesten fra ukene i varetekt vil det være snakk om et beløp rundt 100 000,-, signaliserte Sigmond og medforsvarer Heidi Ysen.

VARSLER ERSTATNINGSKRAV: Dersom politiet frafaller drapssiktelsen mot 64-åringen, varsles det en oppvask i ettertid, antyder advokat Aase Karine Sigmond som forsvarer 64-åringen. Hun mener politiet har jobbet for seint og mener retten ikke burde varetektsfengslet ham i utgangspunktet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VARSLER ERSTATNINGSKRAV: Dersom politiet frafaller drapssiktelsen mot 64-åringen, varsles det en oppvask i ettertid, antyder advokat Aase Karine Sigmond som forsvarer 64-åringen. Hun mener politiet har jobbet for seint og mener retten ikke burde varetektsfengslet ham i utgangspunktet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Dette er en stor belastning og er svært stigmatiserende, sier Sigmond.

Skuffet De to er svært kritiske til rettens behandling av deres klient.

- Vi er skuffet over domstolen.Slik vi har forstått det har det alltid vært tvil, men likevel er han forblitt fengslet. Er det tvil skal han løslates, slik er jussen, slår Ysen fast.

De to mener også politiet har jobbet sakte med saken.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sa i formiddag at saken er ekstremt stor og krevende å etterforske, og at politiet trolig ikke er ferdig med etterforskningen før til sommeren neste år.