Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler erstatningskrav

Advokat Christian Lundin varsler erstatningskrav på vegne av passasjerene i ulykkesbussen, og krever full gjennomgang av rutinene til busselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten er spesialist på erstatningsrett og mener det er hensiktsmessig å samle flere av passasjerene til et søksmål. Foreløpig representerer han Anne Lise Vålbekk.

- Det er utrolig at en bussjåfør kan sette seg bak rattet med 2,53 i promille. Det er naturlig å spørre seg hva slags kontrollrutiner bussselskapet hadde, sier Lundin i advokatfirmaet Ness & Co.

Lundin er fast advokat for Landsforeningen for Trafikkskadde, og har foreløpig ikke mottatt politidokumentene i saken.

- Selskapet bussen var forsikret i, har et ansvar for passasjerene. Det kan også bli aktuelt å kreve oppreisning, siden sjåføren var alkoholpåvirket. Det er for tidlig å si om et slik krav vil bli fremmet, og hvem det eventuelt rettes mot, sier Lundin.

Hvis sjåføren hadde overlevd ulykken, ville han hatt et erstatningsansvar overfor de skadde. Et eventuelt krav kan nå rettes mot busselskapet eller sjåførens dødsbo. Busselskapet et lite familieselskap. Alle papirer var i orden.

- Det er naturlig at det vil komme erstatningssaker i etterkant av en slik ulykke med flere personskader, sier politiadvokat Barbro Røkenes.

Forsikringsselskapet kan på sin side kreve avkorting i erstatningen dersom de kan påvise at passasjerene visste at sjåføren var påvirket av alkohol.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media