Varsler flom i tre fylker

Flomfare og jordskredfare hevet til oransje nivå.

SKRED: Fem personer ble natt til mandag sperret inne mellom to jordskred på E14 ved Meråker i Nord-Trøndelag. Bildet viser et av rasene, tre km øst for kommunerensen til Stjørdal.
Foto: Politiet / NTB scanpix
SKRED: Fem personer ble natt til mandag sperret inne mellom to jordskred på E14 ved Meråker i Nord-Trøndelag. Bildet viser et av rasene, tre km øst for kommunerensen til Stjørdal. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flomfaren er de to neste dagene hevet til oransje nivå i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I tillegg meldes det om fare for jordskred på oransje nivå både i Nord- og Sør-Trøndelag onsdag og torsdag.

Mye regn kombinert med stor snøsmelting fører til stor vannføring i flere vassdrag og ustabile masser flere steder, noe som kan føre til utglidninger og ras.

Det er meldt mye nedbør og høye temperaturer også utover i uka, så faren for flom og ras kan bli større inn mot helgen i mange fylker.

Mandag gikk det flere ras i både Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag, noe som førte til veistengninger både på E6 og E14 og på flere jernbanestrekninger.

Oransje nivå, som er det nest høyeste nivået, betyr at man må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur kan bli utsatt for alvorlige hendelser. Det anbefales at kommune, Fylkesmannen og andre beredskapsaktører iverksetter beredskap og utfører forebyggende tiltak.

(NTB)