Helgeværet

Varsler flom: Kan komme 100 millimeter i helga

Kraftige regnbyger treffer Sør-Norge i kveld - og blir liggende. Nord blir værvinner.

FLOM: Kraftige regnbyger venter Sør-Norge denne helga. Her fra flommen i Hedmark i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLOM: Kraftige regnbyger venter Sør-Norge denne helga. Her fra flommen i Hedmark i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt kraftig regnværet i Sør-Norge i helga, noe som gjør at NVE nå har sendt ut varsel om flom i deler av Telemark og Buskerud.

- Regnet kommer i løpet av kvelden i dag. Sånn som det ser ut nå kan det bli ganske mye regn. Når det først kommer innover seint i kveld blir det liggende over store deler av Sør-Norge og spesielt Østlandet. Det blir liggende lørdag og søndag, før det snur og går sørover igjen, sier statsmeteorolog Pernille Bolander til Dagbladet.

Det er meldt om lokalt store nedbørsmengder i Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Enkelte steder kan få 50 millimeter nedbør i løpet av et døgn og 100 millimeter i løpet av to døgn.

- I Nord-Norge er det et høytrykk som påvirker nå. Det er det samme høytrykket som ga fint vær sør i Norge i påska. I Nord-Norge blir det lite regn og vind de neste dagene. I nord ser det også ut som om temperaturene holder seg oppe gjennom helga, sier Pernille Borander, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Ifølge Borander vil det blåse helt sør i Nordland fredag. Øst-Finnmark vil få litt nedbør seint på fredag. Ellers blir det lite vind og regn generelt gjennom helga i Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer