Varsler flom og skred på Vestlandet: - Kan bli farlig å ferdes langs veiene

Store nedbørsmengder og økte temperaturer øker faren for skred og flom i Hordaland og Rogaland. - Situasjonen er alvorlig, sier NVE.

FLOM OG SKRED: Mye nedbør, stigende temperaturer og snøsmelting kan føre til flom og skred på Vestlandet de neste dagene. Her fra Voss i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FLOM OG SKRED: Mye nedbør, stigende temperaturer og snøsmelting kan føre til flom og skred på Vestlandet de neste dagene. Her fra Voss i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av de neste tre dagene er det ventet å regne mer eller mindre uten stans i Hordaland og i Rogaland.

Mandag varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om fare for flom, jordskred og snøskred i vestlandsfylkene.

- Det er mye man bør være oppmerksom på. I dagene framover kan det bli farefullt å ferdes langs veiene, sier Erik Holmqvist, vakthavende hydrolog ved flomvarslinga i NVE.

Flom- og jordskredvarselet er satt til oransje nivå, snøskredfaren til rødt.

- Oransje varsel betyr at det er en alvorlig situasjon, der det kan oppstå alvorlige skader, sier Holmqvist.

Rødt varsel betyr ekstrem fare, ifølge kriseinfo.no.

Tre dager med regn

- Lokalt kommer det til å bli svært mye nedbør på Vestlandet framover. Indre strøk i Hordaland er mest utsatt, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

Ifølge statsmeteorologen kommer det til å regne i mer eller mindre tre dager i strekk. Årsaken er lavtrykk i Nordatlanteren og i Nordsjøen, som fører med seg varme og fuktige luftmasser over Vestlandet.

Fra mandag kveld til tirsdag er det ventet 120 til 140 millimeter regn, mellom 60 og 80 millimeter onsdag, og 90 til 120 millimeter torsdag. I tillegg kommer temperaturene også til å stige til mellom 8 og 10 grader. Økt snøsmelting vil bidra til økt vannføring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.