Varsler flom på Østlandet i kveld

Verst i Oppland og Buskerud. Last inn dine værbilder her!

SJEKK AVLØP:  NVE råder folk til å sjekke at lokale bekkker, avløp og renner er åpne når det massive regnværet setter inn på store deler av Østlandet i dag. Vannet finner en vei uansett - her fra Søndre Land, der vannet fant en ny trase under flommen somemren 2007. Arkivfoto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
SJEKK AVLØP: NVE råder folk til å sjekke at lokale bekkker, avløp og renner er åpne når det massive regnværet setter inn på store deler av Østlandet i dag. Vannet finner en vei uansett - her fra Søndre Land, der vannet fant en ny trase under flommen somemren 2007. Arkivfoto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) venter kraftige nedbørmengder på Østlandet og indre deler av Sørlandet resten av dagen og natt til torsdag.

- Meteorologene varsler opp mot 100 millimeter nedbør enkelte steder i nedre deler av Buskerud og sentrale deler av Oppland vest for Mjøsa. 

Tar du bilder fra regnskyllet og flommen i kveld, kan du legge dem rett inn på kartet over. Zoom inn der du skal legge bildet, trykk på kartet, last opp bildet og skriv en liten tekst. Du må være logget inn på db.no/folk først.

- Rens grøftene

-Vårt praktiske råd til folk i utsatte områder er å sjekke at bekker, avløp og renner har fritt løp, sier vakthavende hydrolog Ingjerd Haddeland i NVE til Dagbladet. 

Det vil også være økt fare for skred langs bekker og elveløp med stor vannføring

NVE advarer mot at nedbørmengdene kan øke risikoen for lokale oversvømmelser fordi rør og avløp kan gå tett. NVE har tre grader av flomvarsling, og dagens er den laveste.

- De store vassdragene skal greie å ta unna for de store nedbørsmengdene inneværende døgn, og det er ikke fare for en flom som i juli 2007 i Numedalslågen, Drammensvassdraget og Skiensvassdraget, sier Haddeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer