Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler flyforsinkelser fra torsdag

Innfører nytt innflygingssystem i morgen.

VARSLER FORSINKELSER:  Nytt innflygingssystem gjør at Oslo lufthavn varsler forsinkelser i morgen. Arkivbilde: Bjørn Langsem
VARSLER FORSINKELSER: Nytt innflygingssystem gjør at Oslo lufthavn varsler forsinkelser i morgen. Arkivbilde: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Systemendringen fører til at OSL må redusere kapasiteten i luftrommet torsdag morgen. Flyselskapene har planlagt enkelte innstillinger mellom klokka 7.30 og 9.30.

OSL opplyser at det nye innflygningssystemet vil øke kapasiteten på Oslo lufthavn og redusere utslipp når fly letter og lander.

Det nye innflygningssystemet vil ifølge Avinor gi både pilotene og flygelederne en større grad av forutsigbarhet når flyet nærmer seg flyplassen. Avinor og Norge er først i verden med å ta i bruk det nye systemet, Point Merge System, som også er planlagt i luftrommet over Dublin, München, Brussel, Paris, Roma og Wien.

Den nye måten å fly inn på gir en gjennomsnittlig reduksjon i CO2-utslippene på 300 kilo per flyging.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media