Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler FN om asylbarn

Frykter asylbarn blir rekruttert til organisert kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Barneombudet har sendt en bekymringsmelding til FNs barnekomité om asylbarn som ombudet frykter blir rekruttert til organisert kriminalitet.

I rapporten fremmer Barneombudet en bekymringsmelding når det gjelder id-løse asylbarn, skriver Klassekampen.

Barneombudet skriver at de har mottatt meldinger fra flere organisasjoner angående enslige mindreårige asylsøkere som ser ut til å være rekruttert til rusomsetning i Norge.

Ombudet skriver at de frykter at disse barna kan være utsatt for menneskehandel, og ber barnekomiteen komme med en anbefaling til Norge om at det må opparbeides mer kompetanse på å fange opp og gi et tilbud til asylbarn som blir rekruttert til illegal virksomhet.

- Vi har i løpet av det siste året hatt kontakt med 15 mindreårige som vi kjenner navn og alder på, sier oppsøker i Uteseksjonen, Line Ruud Vollebæk.

Hun tror mørketallene er store.

(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling