Corona i Oslo:

Varsler forsterket TISK-regime

Helsebyråd Robert Steen sier at han tror at vi etter hvert vil se et forsterket regime knyttet til testing, isolering, smittesporing og karantenering i Oslo.

HELSEBYRÅD: Robert Steen i Oslo kommune. Foto: Heiko Junge / NTB
HELSEBYRÅD: Robert Steen i Oslo kommune. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Mandag opplyser helsebyråd Robert Steen i Oslo til Dagbladet at han tror at TISK-regimet kan bli forsterket dersom den britiske virusvarianten etter hvert begynner å dominere smittespredningen.

- Etter hvert så tror jeg at vi vil se et forsterket TISK-regime. Jeg tror at vi kan se mer karantenering og testing av nærkontakter og husstandsmedlemmer. Hittil har vi for eksempel satt nærkontakter i karantene, men ikke husstandsmedlemmer. Det kommer nok til å bli strengere, flere vil nok bli satt i karantene og flere personer uten symptomer kommer nok til å bli testet. Dette vil komme som en konsekvens av spredning av de mer smittsomme variantene, sier Steen til Dagbladet.

Anbefaling

Dette er i tråd med Folkehelseinstituttets anbefaling om forsterket TISK-regime i særlig utsatte områder, for eksempel områder som regnes å være en del av ring 1, og som har den høyeste tiltaksbyrden. FHI har blant annet tatt til orde for «avklaringskarantene» for husstandsmedlemmer til nærkontakter til personer som har fått påvist den britiske virusvarianten.

«Slik utvidet bruk av karantene gjør at både nærkontakt og husstandsmedlemmer må holde seg hjemme fram til nærkontakten har testet negativt med PCR (vanlig coronatest journ.anm.)», skriver Folkehelseinstituttet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer