Varsler full gjennomgang

Helseminister Ingvild Kjerkol forteller Dagbladet at hun og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal evaluere samarbeid mellom politi og helsevesen. Bakgrunnen er episoden på Bislett tirsdag, hvor en mann ble skutt og drept av politiet.

VIL BEDRE SYSTEMET: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) lover flere sengeplasser i psykiatrien, samt en gjennomgang av samarbeid mellom etatene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL BEDRE SYSTEMET: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) lover flere sengeplasser i psykiatrien, samt en gjennomgang av samarbeid mellom etatene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spesialenheten har åpnet etterforskning og avhørt to polititjenestemenn etter hendelsen der en 33 år gammel mann døde etter å ha blitt skutt av politiet på Bislett tirsdag.

Mannen ble i fjor dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern. 33-åringen var ute på permisjon da han tirsdag gikk barbeint og i bar overkropp rundt på Bislett med en kniv, og hvor han angrep politiet.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) varsler nå gjennomgang av samarbeidet mellom etatene, etter at flere har reagert på at mannen fikk gå fritt i samfunnet.

- På generelt grunnlag - også med bakgrunn i hendelsen på Kongsberg - har jeg hatt en tett dialog med min kollega justisministeren. Vi har satt i gang et arbeid for å se på hvordan politi og helsevesen samarbeider, sier Kjerkol til Dagbladet.

Skal se på psykiatrien

Hun understreker at regjeringen mener samarbeidet mellom politi og helse allerede er godt, men at det likevel kan forbedres.

- Og så skal vi se på psykiatrien vår. Hurdalsplattformen har ambisiøse målsetninger om en opptrappingsplan som ser på hele feltet, fra lavterskel i kommunene til dem som trenger langvarig behandling på institusjon, så har rettspsykiatrien noen egne åpne spørsmål som jeg og justisministeren jobber med, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer