Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler full storm i kveld - sjekk OBS-varsel for ditt fylke

KAN BLI FULL STORM: Det er sendt ut OBS-varsel for flere fylker, og på Vestlandet kan man vente full storm i kveld. Foto: Earth Nullschool
KAN BLI FULL STORM: Det er sendt ut OBS-varsel for flere fylker, og på Vestlandet kan man vente full storm i kveld. Foto: Earth Nullschool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det sendt ut OBS-varsel for seks fylker og fra formiddag i dag og fram til i morgen formiddag, er det ventet vanskelige kjøreforhold på høyfjellsveiene.

- Det vil bli mye vind utover ettermiddagen og kvelden. Det gjelder hele Vestlandet, og kommer først til å treffe nordlige områder, før det etter hvert også vil merkes sørover, forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Vinden kan komme opp i full storm, før den dreier i en nordlig retning seinere i kveld.

- I tillegg vil det bli vindkast, så man vil nok kunne merke det godt.

- Hva vil været si for bilister som tenker seg over fjellet?

- Det er kanskje ikke den beste ideen, men noen steder vil det nok være verre enn andre. Vær som dette skaper vanskelige kjøreforhold i fjellet. Det vil bli sterk kuling og snøbygger, noe som naturlig nok gir nedsatt sikt.

Allerede i morgen forventes lavtrykket å bevege seg videre, og vinden vil avta.

- Lavtrykket vil passere på skrå gjennom Sør-Norge. Det kommer til å bli mindre vind utover natta, så vil den fortsette å minke gradvis på Vestlandet. Utpå dagen i morgen vil det nok minke til frisk bris og liten kuling. Det kan ta litt tid, men den vil altså minke, sier Gislefoss.

Disse overgangene er stengt

Vegtrafikksentralen opplyser at det opereres med kolonnekjøring på flere fjelloverganger.

- OBS-varselet vi har fått gjelder fram til i morgen formiddag, så vi venter i alle fall dårlig vær i den perioden. Skal du over fjellet bør du ha bilen i god stand, full tank, mat, drikke og varme klær. Det er stor sjanse for kolonnekjøring eller at det blir stengt over de største fjellovergangene, forteller Dag-Rune Sneve Gundersen, trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen øst, til Dagbladet.

Per nå er det kolonnekjøring på Haukelifjell, mellom Hol og Aurland og på Vikafjellet. Hardangervidda er stengt for personbiler og det opereres med kolonnekjøring for store kjøretøy. Tyin - Årdal er stengt.

- Ellers er det meldt om dårlig vær både på Hemsedalsfjellet, Filefjell og Dovre, så her er det en sjanse for at det enten blir kolonnekjøring eller at overgangen stenges etter hvert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media