Stormen treffer Sør- og Østlandet:

Varsler full storm med orkan i kastene

Det verste uværet har gitt seg på Vestlandet. Fredag er det Sør- og Østlandets tur.

STORM: Farenivået er hevet til oransje for Sør- og Østlandet fredag kveld. Det forventes perioder med fullstorm. Foto: Meteorologisk institutt
STORM: Farenivået er hevet til oransje for Sør- og Østlandet fredag kveld. Det forventes perioder med fullstorm. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du video av uværet der du er? Send til Dagbladet på videotips@dagbladet.no

Vestlandet har natt til torsdag fått kjenne på restene av den tropiske stormen «Helena». To personer er skadd som følge av uværets herjinger, over 10 000 personer er strømløse, og flere jordras har gått mellom Førde og Askvoll, og på Askøy.

I Askvoll i Sogn og Fjordane gikk et 60 meter langt fraktskip på grunn og sto i full fyr. Fire personer ble reddet ut i en svært krevende redningsaksjon.

Vinden på Vestlandet var onsdag kveld er så kraftig at seks personer rett og slett ble blåst over ende på Flesland. Torsdag morgen er de verste vindkastene over i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Men nå er stormen på full fart nordover langs kysten.

- Det vil bli sør-vestlig full storm på kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag i morgentimene og utover dagen. Så det oppfordres til å gjøre fast løse gjenstander og sørge for at båter er skikkelig fortøyd, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Halldis Berge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer