Varsler full storm på Vestlandet

Et lavtrykk som beveger seg mot Vestlandet, er ventet å gi full storm. Torsdag er det også ventet store nedbørsmengder i Sør-Norge, og snøskredfaren er stor.

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stormen kan føre til vindkast på opptil 35 meter per sekund. Torsdag er det også ventet 50 millimeter nedbør på Vestlandet. Det kan gi vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. De mest utsatte stedene er vestlandskysten og vestlige fjelltrakter i Sør-Norge.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ) vil snøskredfaren være stor i Rogaland og Vest-Agder torsdag. Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Skred kan bli utløst både naturlig og av skiløpere, og NVE advarer folk mot å ferdes i skredterreng og utløpsområder. NVE vurderer rasfaren til å ligge på faregrad 4, det nest høyeste nivået på skalaen.

Også i Aust-Agder, Telemark og Vestfold er det ventet sterk vind og store nedbørsmengder torsdag, ifølge Yr. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold

Uværet på Sørlandet kan gi nye runder med strømbrudd for sørlendingene. Agder Energi ber kundene være forberedt på at strømbrudd kan oppstå som følge av mye tung snø i Agder-fylkene torsdag. Ifølge Meteorologisk institutt har det allerede kommet over 400 prosent mer snø i Agder-fylkene enn i et normalår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer