Varsler gjennomgang av «hjemmelaget» fabrikkmat

- Forbrukerne ikke skal bli villedet.

SNUR: Først snudde Mattilsynet og lot Orkla kalle fabrikklaget mat for «hjemmelaget». Nå vil tilsynet ha en gjennomgang av hele bransjens bruk av begrepet. Foto: Produsenten
SNUR: Først snudde Mattilsynet og lot Orkla kalle fabrikklaget mat for «hjemmelaget». Nå vil tilsynet ha en gjennomgang av hele bransjens bruk av begrepet. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Først snudde Mattilsynet og lot Orkla kalle fabrikklaget mat for «hjemmelaget». Nå vil tilsynet ha en gjennomgang av hele bransjens bruk av begrepet.

- Opphevelsen av det opprinnelige vedtaket betyr ikke at Mattilsynet gir grønt lys for bruk av begrepet «hjemmelaget». Dette er ingen aksept for at Orkla, eller andre, uten videre kan bruke slike begreper, sier seksjonssjefen for merking og kvalitet i Mattilsynet, Merethe Steen, til Aftenposten.

Avisen skrev for to uker siden at Mattilsynet likevel lar Orkla omtale fabrikkprodusert syltetøy, potetstappe og surkål som «hjemmelaget». Det skjedde etter at en lokalavdeling først hadde bestemt at matgiganten ikke fikk bruke betegnelsen på fabrikklaget mat.

Situasjonen kan virke rotete, og nå innser Mattilsynet at det er behov for mer informasjon til produsenter og forbrukere.

- Dette gjelder ikke bare Orklas produkter. Nå vil vi meddele bransjen våre forventninger til deres bruk av begrepet «hjemmelaget» på sine produkter. Mattilsynet er opptatt av at forbrukerne ikke skal bli villedet, sier Steen.

Hun opplyser at Mattilsynet også vil gjøre en ny vurdering av Orklas bruk av hjemmelaget-begrepet, ettersom det første vedtaket ble opphevet fordi den lokale tilsynsavdelingen hadde brukt feil lovanvendelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer