Vann-styring i Oslo

Varsler grilling etter milliardsmell: - Skandale

Ny reservevannforsyning i Oslo blir 5,2 milliarder dyrere. Høyre ante ingenting før dagens pressekonferanse, og kaller nå ansvarlig byråd Lan Marie Berg inn til høring.

MILLIARDSMELL: Oslo kommune må punge ut 5,2 milliarder ekstra i et prosjekt Lan Marie Berg (MDG) har styringen over. Oslo Høyre varsler høring. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
MILLIARDSMELL: Oslo kommune må punge ut 5,2 milliarder ekstra i et prosjekt Lan Marie Berg (MDG) har styringen over. Oslo Høyre varsler høring. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Publisert

I Oslo kommunes reviderte budsjett, som ble lagt fram i dag, ble en budsjettsmell på 5,2 milliarder servert både velgere og opposisjon.

Prislappen på den nye reservevannsløsningen til hovedstaden har steget fra 12,5 til 17,7 milliarder - og dét bare tre måneder etter byggestart.

Ansvarlig byråd er miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG), og Oslo Høyre melder nå at de sporenstreks vil kalle henne inn til høring for å få svar på hvordan dette kunne skje.

- Dette er trolig den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne. Vi skal selvfølgelig ha høring så raskt det lar seg gjøre. Dette må få konsekvenser, fordi det er helt ekstremt. Jeg ble sjokkert da jeg så tallene i dag, sier Anne Haabeth Rygg, Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, til Dagbladet.

- Ante ingenting

Det er Mattilsynet som har pålagt Oslo kommune å gjennomføre prosjektet, som blir kommunens største enkeltinvestering noensinne.

Haabeth Rygg sier hun ikke ante noe om budsjettsprekken før den ble presentert under dagens pressekonferanse. Det reagerer hun kraftig på.

- Jeg ante ingenting. Det er også helt utrolig! En budsjettsprekk verdt to nye Holmenkollen-anlegg, og byråd Berg har ikke informert bystyret i forkant. Det er faktisk ikke til å tro, det er så uansvarlig at jeg ikke har ord, sier Høyre-toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer