- De som sitter på den største rikdommen må forberede seg på å betale en litt større andel av formuen i skatt, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Lise Åserud / Scanpix
- De som sitter på den største rikdommen må forberede seg på å betale en litt større andel av formuen i skatt, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Varsler høyere skatt på formuer

Omleggingen av formuesskatten fortsetter i 2011.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Omleggingen av formuesskatten fortsetter i statsbudsjettet for 2011, varsler finansministeren. Det betyr skjerpet skatt for de med store formuer og lavere skatt for folk med små formuer.

- Vi vil jobbe videre med å øke fordelingseffekten, og det betyr nødvendigvis at de med små formuer må få noe lettelse, og det betyr at vi må skattelegge større formuer noe mer, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) til NRK.

Det betyr at de som sitter på den største rikdommen må forberede seg på å betale en litt større andel av formuen i skatt.

Til høsten kommer et nytt system for hvordan verdien av hus og leiligheter skal fastsettes. Dette får også betydning når den enkeltes formue skal beregnes.

- Det skjer en interessant ting senere i høst, og det er at vi får på plass et bedre takseringssystem for hus og leiligheter. Det vil bidra til å øke fordelingseffekten av formuesskatten når det gjelder eiendom og bolig, sier Johnsen.

(NTB)