Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler høyere strømpriser

Olje- og energiminister Marit Arnstad sier at det kan bli aktuelt å sette opp strømprisene for å redusere energiforbruket i Norge. Arbeiderpartiets stortingsrepresentant i energi- og miljøkomiteen er positiv til utspillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arnstad mener at økte strømpriser kan være et middel for å redusere vårt forbruk av strøm, melder NRK Dagsnytt.

Arnstad tror også at strømprisene gjør at Norge ikke får utnyttet det store potensialet Norge har når det gjelder alternative, miljøvennlige energikilder når strømprisene.


Modig utspill

Aps stortingsrepresentant i energi- og miljøkomiteen, Gunn Karin Gjul, er positiv til Arnstads utspill:

 - Jeg synes Arnstad er modig når hun kommer med dette utspillet. Arbeiderpartiet reiste spørsmålet om et topris-system for ett år siden og er positive til at vi får i gang en debatt, sier Gjul til Dagbladet :på nettet i formiddag.


Forbruket eksploderer

Gjul mener at lave strømpriser fører til at folk sløser med strømmen og at pris er en viktig faktor for å få ned det totale energiforbruket i landet.

 - Når prisen på strøm steg for litt over ett år siden, så vi at folk ble mer bevisste på sitt strømforbruk, sier Gjul.

Prisdobling

Gjul viser til at Arbeiderpartiets Ranveig Frøyland for ett år siden gikk ut og sa at hun ønsket å doble strømprisene for alt 'unødvendig' forbruk.

 Malen skulle være den energimengden som trengs til lys og varme i et gjennomsnitts husbankhus: Prisen på overstigende strømforbruk over 'normalen' skulle dobles.

 - Vi må gjøre noe med forbruket vårt og en debatt på om vi skal tilbake til det gamle toprissystemet er interessant, mener Gjul.

Frp mot

Fremskrittpartiets Carl I. Hagen sier til Dagbladet :på nettet at han og hans parti i utgangspunktet vil stemme i mot et slikt forslag.

 - Jeg regner med å få støtte fra Arbeiderpartiet i en sak som denne og et slikt forslag vil ikke få flertall i Stortinget.

 - Vi lever i et kaldt land og jeg synes at folk fortjener billig strøm, sier Hagen.

 - Her tar Carl I. Hagen feil. Vi er helt enige i at vi må se på strømprisene, sier Gjul til Dagbladet :på nettet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!