Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler ikke passasjerene

To menn er innlagt på Akershus Universitetssykehus med sars-symptomer etter en reise til Singapore. De andre flypassasjerene blir ikke varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene, som er i 40-årene, hadde vært på forretningsreise i Singapore fra 7. til 10. mai. Deretter tilbrakte de ei uke i Thailand, før de dro tilbake til Norge. Nå ligger begge på Akershus Universitetssykehus med symptomer på sars.

Det er liten risiko for at mennene er smittet av den dødelige sykdommen, men sykehuset tar ingen sjanser. Legene ved sykehuset er sikre på at mennene har samme sykdom, men er usikre på hva de lider av.

- Vi sender ut en ny pressemelding ved 14-tida i dag, sier informasjonssjef Frode Jahren ved sykehuset til Dagbladet.no.

Nasjonalt folkehelseinstitutt har bestemt seg for ikke å varsle passasjerene som var om bord på samme fly som de to 40-åringene. De vil heller ikke opplyse hvor flyet har mellomlandet på vei til Gardermoen.

- De andre passasjerene blir ikke varslet, fordi vi ikke anser dette som sannsynlige sars-tilfeller, sier overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

- Er det ikke greit å være føre var?

- Nei, vi følger de retningslinjer som er gitt av Verdens helseorganisasjon og oss selv.

Folkehelseinstituttet vurderer fortløpende om de skal sette i verk tiltak ut fra pasientenes tilstand.

- Men vi tror ikke det er noen spesiell smittefare blant medpassasjerene. Det er svært få tilfeller av sars-smitte i fly. Lufta er filtrert og veldig ren, så smittefaren er lav både når det gjelder sars og andre sykdommer, sier Aavitsland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media