Varsler «Intens nedbør, mer eller mindre sammenhengende, i tre dager»

Meteorologisk institutt med OBS-varsel for Agder, Telemark og Vestfold.

MER REGN: For to uker siden regnet det så mye i Agder at blant annet Topdalselva gikk over sine bredder. Til helga ventes det igjen svært store nedbørsmengder på Sørlandet. Video: Tor-Erik Schrøder Redigerer: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologisk institutt går igjen ut med OBS-varsel om ekstreme nedbørsmengder. Også denne gangen er det Sørlandet som rammes hardest

- Det er ventet veldig mye regn i Agder, Telemark og Vestfold de neste dagene, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til Dagbladet.

- Sammenhengende

Og det er på fredag det for alvor braker løs, forteller hun.

- Det starter allerede torsdag kveld, men fra fredag til søndag vil det regne mer eller mindre sammenhengende. Det er intens nedbør det er snakk om, i tre dager, sier Skålevik Valved.

Denne gangen er det ytre strøk som rammes hardest, og her kan det komme opp mot 150 mm nedbør på det meste på ett sted i løpet av de tre dagene, forteller hun.

Hun understreker at anslagene fortsatt er usikre og oppfordrer folk i de utsatte områdene til å følge med på værvarslinga.

Ytre strøk

Det er to uker siden sist deler av Sørlandet flommet over. Det er registrert 3300 skader etter denne storflommen, og nye tall fra Finans Norge viser at erstatningen foreløpig er over 500 millioner kroner, melder NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer