Varsler intense regnbyger

Uværet vil fortsette å herje Norge søndag. Meteorologene varsler intense regnbyger på Vestlandet og i Trøndelag, og kraftig vind i store deler av Sør-Norge.

UVÆR: Uværet vil fortsette å herje Norge søndag. Meteorologene varsler intense regnbyger på Vestlandet og i Trøndelag, og kraftig vind i store deler av Sør-Norge. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV FOTO: Statens Vegvesen, NVE, privat og arkiv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mellom lørdag og søndag kveld ventes det stedvis kraftige regnbyger på Vestlandet. Lokalt kan det komme opptil 100 millimeter nedbør. Enkelte steder kan det komme opptil 200 millimeter.

I sitt farevarsel beskriver Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) det som en alvorlig situasjon som forekommer sjelden. En situasjon som kan medføre alvorlige skader.

Intense regnbyger

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerlid, forteller søndag morgen at det har vært full storm ved kysten av Møre og Romsdal natt til søndag.

Søndag vil regnbygene komme mer i rykk og napp enn det gjorde kvelden i forveien.

- Det vil komme til dels kraftige byger med torden på Vestlandet og Trøndelag med oppholdsvær innimellom. Den meste intense nedbøren var nok i går, men regnbygene vil være ganske intense når de står på de også, forteller han til Dagbladet.

Han forklarer årsaken til at NVE har sendt ut sitt farevarsel.

- Dette regnet kommer på toppen av en periode med masse regn. Det er det langvarige regnet som er mest skummelt. Forholdene i bakken er mettet, noe som kan forårsake flom og skred.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer