Varsler intern oppvask

Stortingsrepresentant Jan Simonsen varsler intern oppvask etter at Frp's sentralstyre i går reiste eksklusjonssak mot Dag Danielsen. Jan Simonsen har vært en av Danielsens beste venner i 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dag Danielsen har alltid vært lojal mot partiet og den sittende ledelsen, sier Simonsen til Dagbladet.

Oppvasken er dårlig nytt for Frp-formann Carl I. Hagen og partiets sentralstyre. Simonsen nyter stor tillit i brede lag i partiet. Han er også en av de få som virkelig tør ta en konfrontasjon med Hagen.

Ifølge Simonsen er Dag Danielsen en svært lojal Frp-tillitsvalgt.

Det står i skarp kontrast til Hagens og sentralstyrets pressemelding, der lederen av Oslo Frp blir stemplet som illojal. Det kan med andre ord gå mot full oppvask som kan ryste partiets grunnvoller.

- Lojal

Frp's justispolitiske talsmann Jan Simonsen er forsiktig med å kritisere partiledelsen offentlig, men den erfarne politikeren legger ikke skjul på at han hadde håpet at problemet skulle bli løst på en smidigere måte.

Simonsen er full av lovord om sin kamerat Dag Danielsen.

- Jeg kjenner Danielsen som en meget god politiker. Han er svært ryddig i sin framferd og han har alltid holdt seg til spillereglene. Dag Danielsen har alltid vært lojal mot partiet og den sittende ledelsen. Jeg synes det er trist at alle disse personene blir utsatt for en slik personlig påkjenning, sier Simonsen til Dagbladet.

Kritisk til Hagen

Simonsen er en av flere representanter i stortingsgruppa som er ytterst kritisk til Carl I. Hagens prosess. Flere ganger tidligere har Fridtjof Frank Gundersen uttalt seg offentlig med sterk kritikk av Hagen. Like kritiske er Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe, selv om de har opptrådt noe mer forsiktig.

Det er kjent at Hagen ønsker både Gundersen, Hedstrøm og Kleppe ut av viktige Frp-tillitsverv.

- Jeg har sterke meninger om dette, men det vil jeg ta opp på de interne møtene. Det viktigste er nå at det blir ro og fred. Sentralstyret har håndtert dette på en måte som skaper negative presseoppslag for partiet. Jeg hadde i det lengste håpet at dette skulle løses på en smertefull måte, sier Simonsen.

GOD KAMERAT: Jan Simonsen roser sin gode venn Dag Danielsen.