Varsler kjempebølger utenfor Midt-Norge

25 meter høye bølger fryktes når en kraftig storm treffer torsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bølger på opptil 25 meter kan komme til å skylle innover land når en kraftig storm treffer Midt-Norge torsdag ettermiddag.

Ifølge Storm Weather Center er et kraftig lavtrykk under oppbygging sør i Atlanterhavet. Lavtrykket forflytter seg svært raskt og vil passere Færøyene torsdag morgen for deretter å treffe norsk fastland samme ettermiddag og kveld.Det er ventet svært kraftig vind på mellom 30 og 40 meter i sekundet - sterk storm til orkan. Dessuten kan bølgene komme til å bli opptil 25 meter høye i farvannet utenfor Trøndelag og Møre.

Må sikre utstyr

Ansvarlige på Statoils installasjoner i Nordsjøen ble orientert om det kommende været tirsdag. Rutinene i selskapet er slik at alle ansatte går inn i en spesiell beredskap når bølgene går over en viss signifikant verdi. Plattformene i Nordsjøen er alle konstruert for å tåle ekstremt hardt uvær og en bølgehøyde på 25 meter utløser ingen panikk om bord.

- Det er bestemte retningslinjer som utløses over bestemte vind- og bølgeforhold. Det viktigste er at man sikrer alt utstyr og bestemmer hvem og hvordan man beveger seg utendørs på plattformen, sier informasjonssjef Gine Wang i Statoil til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer