Varsler konsekvenser for politidirektøren

Men justisminister Grete Faremo er foreløpig avvisende til å gjøre større endringer i det utskjelte Politidirektoratet.

TAR GREP: Justis- og beredskapsminister Grete Faremo holdt i dag foredrag om beredskap under Arendalsuka. Der varslet hun at flere tiltak er igangsatt, blant annet har hun strammet grepet om politiledelsen. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
TAR GREP: Justis- og beredskapsminister Grete Faremo holdt i dag foredrag om beredskap under Arendalsuka. Der varslet hun at flere tiltak er igangsatt, blant annet har hun strammet grepet om politiledelsen. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Mandag denne uka la 22. julikommisjonen fram rapporten som må ha truffet justisminister Grete Faremo (Ap) i magen som et knyttneveslag.

Rapporten konkluderer med at politi-Norge sviktet den bekmørke juli-ettermiddagen i fjor. Og ikke bare det - rapporten avdekker at beredskapen, planlagte prosedyrer og rutiner, ikke ble fulgt.

To dager senere står Faremo på en scene i Arendal og holder et foredrag under tittelen: «Beredskap i en sårbar tid».

- For mange av oss kom 22. juli-følelsen tilbake da kommisjonen la fram sin rapport på mandag, sa Faremo.

- Rapporten er knusende - Det er sagt at det utenkelig rammet oss 22. juli i fjor. Men at terror kunne ramme oss, var ikke utenkelig, sa justisminister Faremo, og satte kanskje ubevisst sine egne ord på hovedkritikken i Gjørv-kommisjonens rapport.

Nemlig at i hele beredskapssektoren har man forholdt seg til at terror på norsk jord kan skje. Det har bare vært utenkelig at det faktisk ville skje.

- Rapporten er en knusende dom over beredskapen i Norge. Det gjør sterkt inntrykk når kommisjonen konkluderer med at myndighetene evne til å beskytte mennesker sviktet. At norsk politi ikke besto prøven, verken operasjonen 22. juli eller evalueringen i etterkant, sa Faremo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer