Varsler kraftig militær opprusting tross rubel-fall

Mens rubelen raser, skal Russland bruke rekordmye på militæret.

RUSTER OPP:  Tross en nært forestående økonomisk krise, ønsker Vladimir Putin og Kreml å bruke rekordstore summer på militæret. Foto: Ria Novosti / Reuters
RUSTER OPP: Tross en nært forestående økonomisk krise, ønsker Vladimir Putin og Kreml å bruke rekordstore summer på militæret. Foto: Ria Novosti / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare i 2015 skal Vladimir Putin påkoste sine militære styrker 3300 milliarder rubler.

En sannsynligvis nært forestående økonomisk krise som følge av et dramatisk fall i oljeprisene og den russiske valutaen, stopper ikke den russiske presidenten. Eller i alle fall ikke så langt.

Det skriver Business Insider.

Vil bruke 22 000 milliarder Da planene ble annonsert i oktober var 3300 milliarder rubler verdt 81 milliarder amerikanske dollar. I dag er det verdt litt over 60 milliarder.

På tross av de økonomiske vanskene i Russland, foreslår Kreml å bruke 20 000 milliarder rubler (drøyt 364 milliarder amerikanske dollar) over de neste fem årene på å oppgradere Russlands forsvar.

Planene inneholder store oppgraderinger både på land, til sjøs og i luften: nye missiler, nye atomdrevne ubåter og 150 nye jagerfly og helikoptre, samt mye, mye mer står på Kremls og Putins ønskeliste.

Ventet vekst Planene ble imidlertid annonsert da myndighetene i vårt naboland i øst spådde en økonomisk vekst på over seks prosent av Russlands BNP (Brutto nasjonalprodukt).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer