Høyres landsmøte

Varsler krig mot dyremishandlere

Under helgens landsmøte vedtar Høyre etter all sannsynlighet strengere straffer for dyremishandling. I alle fall om distriksminister Linda Hofstad Helleland får det som hun vil.

STERKE INNTRYKK: En ung altaværing er siktet etter å ha grovt mishandlet en katt. Dyrevernorganisasjonen NOAH er rystet over hendelsen. Reporter: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er få ting som gjør meg så opprørt som dyremishandling, og det tror jeg gjelder flere. Derfor foreslår vi flere innstramminger, høyere bøter og straffer - også for de som bryter dyrevelferdsloven uaktsomst, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hoftstad Helleland til Dagbladet.

I helgen holder Høyre sitt landsmøte. Der vil partiet etter all sannsynlighet gå inn for strengere straffer for dyremishandling.

- Skal gjøre livet surt for dem

Får Helleland som det vil under landsmøtet, vil Høyre nå «gå til krig» mot dyremishandlere.

- Vi skal gjøre livet surt for dem. Dyremishandlere bør rett og slett sove med et øye åpent fremover. Vi skal komme etter deg med skyhøye bøter, flere år i fengsel og ta fra deg dyrene hvis du ikke vil gjøre endringer, sier Helleland.

Hun understreker at forslaget håper å ha en avskrekkende effekt og at det derfor er viktig å åpne for strenge straffer.

Punktene Høyre kan vedta i sitt programforslag i helgen, er som følger:

  • Høye krav til dyrevelferd for alle husdyrslag.
  • Øke strafferammen for grove brudd på dyrevelferdsloven og øke bøtesatsene for grovt uaktsomme brudd på dyrevelferdsloven.
  • Dyreeiere som ikke etterkommer pålegg fra myndighetene etter brudd på dyrevelferdsloven bør lettere fratas dyr og nektes drift.
  • Styrke og videreutvikle et landsdekkende dyrepoliti og sørge for at flere saker om alvorlig kriminalitet mot dyr påtales til domstolene.

Helleland understreker at dette ikke bare skal gjelde de som driver med dyrehold, men også de mange eierne av kjæledyr rundt om i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer