Varsler krig mot markedet

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Masud Gharahkhani varsler radikale grep for å bli kvitt markedstenkningen i offentlig sektor. Folk vil merke en forskjell, lover Støre.

LOVTE: Ap-leder Jonas Gahr Støre lovte å redde Kværner Verdal før han gikk i forhandlinger om oljeskatten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Færre rapporteringskrav, færre og tydeligere mål, mer medbestemmelse for offentlig ansatte. Det er dette vi kaller tillitsreform, og det blir et av Arbeiderpartiets aller viktigste prosjekter om vi kommer i regjering. Folk skal merke en forskjell til det bedre, det gjelder både ansatte og brukere av offentlige tjenester, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Torsdag inviterer han til pressekonferanse der Ap-ledelsen skal oppsummerer et veldig spesielt halvår i både Norge og norsk politikk.

Fjerner markedet

Coronaepidemien stengte samfunnet og sendte 400 000 nordmenn ut i arbeidsledighet. Samtidig har Stortinget pøst ut milliarder i krisetiltak.

- Coronaen har løftet folks bevissthet om - og verdsettelsen av - store yrkesgrupper i offentlig sektor som sykepleiere, hjelpepleiere, lærere og barnehageansatte. Jeg tror coronavåren vil gi en ny vår for tilliten til fagfolkene i offentlig sektor. De har kastet seg rundt, stilt opp og funnet løsninger, sier Støre.

Støre har også tidligere varslet at Ap kommer til å gå i bresjen for en tillitsreform, hvis de selv får velgernes tillit neste høst. Mannen som er satt til å lede arbeidet med å utvikle reformen er Masud Gharahkhani.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer