Raymond Johansen:

Varsler lettelser i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen vil ut av smitteringen regjeringen har tegnet opp. Han lover å fortsette gjenåpningen av Oslo så lenge smittetrenden ikke snur.

SLITASJE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener tiltakene i Oslo sliter på befolkningen. Foto: Heiko Junge / NTB
SLITASJE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener tiltakene i Oslo sliter på befolkningen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er stadig flere eldre vaksinert, og det er også innført strenge tiltak på grensen. Samtidig er smittetallene på et lavere nivå, og vi har god kontroll over situasjonen. Derfor er det naturlig å gjøre noen lettelser, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

3. februar gikk barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i hovedstaden over til gult nivå. Mandag følger de videregående skolene etter, og det blir lettelser for fritidsklubber.

Den «sosiale nedstengingen» som har ligget over byen i tre måneder, plukkes dermed fra hverandre steg for steg.

- Vi er i gang med en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo, og det vil vi fortsette med så lenge det ikke skjer vesentlige endringer i smittesituasjonen, sier Johansen.

Han har tidligere varslet at fritidsaktiviteter for aldersgruppen i videregående skole står først i køen for videre lettelser.

Begrenses av ringen

Tirsdag ba byrådslederen helseminister Bent Høie (H) om å få tilbake kontrollen over tiltakene i Oslo etter at mutantutbruddet i Nordre Follo er under kontroll.

Flere av restriksjonene som gjelder i dag, er nemlig fastsatt av regjeringen gjennom deres ring- og bokstavordning. Oslo er satt i ring 1, men den vil byrådslederen ut av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer