Varsler mer kaos tirsdag

Mandag har politiet rykket ut til en rekke trafikkulykker i Sør-Norge som følge av massivt snøfall. Tirsdag kan islagte veier skape nye problemer for trafikanter.

SNØKAOS: Massivt snøfall mandag går over til store mengder regn tirsdag. Det fører til is på veiene, advarer Meteorologisk institutt. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SNØKAOS: Massivt snøfall mandag går over til store mengder regn tirsdag. Det fører til is på veiene, advarer Meteorologisk institutt. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag har kraftig snøfall ført til en rekke ulykker og trafikale utfordringer i Sør-Norge. Nå har Meteorologisk institutt sendt ut nye farevarsler for tirsdag.

På nåværende tidspunkt foreligger det et gult farevarsel for is i Agder, samt for lavtliggende områder i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

Det varsles også om kraftig snøfokk ved fjelloverganger i Telemark.

- Tirsdag går det over til regn mange steder i Sør-Norge. Dette skaper nye problemer for trafikantene, så vi oppfordrer til å beregne god tid tirsdag også, sier vakthavende meteorolog, Kristian Gislefoss, til Dagbladet.

Opptil 30 millimeter regn

Gislefoss advarer om lokalt vanskelige kjøreforhold som følge av at regnet sannsynligvis vil fryse og skape isdannelser på veiene.

I utsatte områder på Sørlandet kan det komme opptil 30 millimeter regn, mens i områdene rundt Oslofjorden kan det komme opptil 12 millimeter regn.

- Utover uka vil det bli litt kaldere igjen, hvor det vil være minusgrader i store deler av døgnet. Dersom snøen overlever tirsdagens regnvær, så er det gode sjanser for at den kan vare ut uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer