Varsler mer penger til fattige barn

Enige om ny strategi for fattige barn, mer penger i revidert budsjett.

STRATEGI: Regjeringspartiene, KrF og Venstre har blitt enige om en strategi for å bekjempe fattigdom. Her er partilederne etter samtaler i Nydalen tidligere, fra venstre Venstre-leder Trine Skei Grande. KrF-leder Knut Arild Hareide, statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STRATEGI: Regjeringspartiene, KrF og Venstre har blitt enige om en strategi for å bekjempe fattigdom. Her er partilederne etter samtaler i Nydalen tidligere, fra venstre Venstre-leder Trine Skei Grande. KrF-leder Knut Arild Hareide, statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringspartiene, KrF og Venstre legger i dag fram en strategi for å bekjempe barnefattigdom. Strategien skal ifølge regjeringen bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80.000 barn og unge i Norge som vokser opp i fattige familier.

Gratis kjernetid I samarbeidsavtalen lover de fire partiene at differensieringen av foreldrebetaling i barnehager og SFO økes. Dette startet de fire samarbeidende partiene på i statsbudsjettet for inneværende år.

Partiene satte også av penger til gratis kjernetid i barnehage for 4-og 5-åringer fra fattige familier, gratis barnehage for 4- og 5-åringer i asylmottak.

Lovet i 2013 Dette lovet de fire partiene å gjøre mot barnefattigdom før valget i 2013, ifølge et representantforslag i Stortinget fra Robert Eriksson (Frp), Torbjørn Røe Isaksen (Høyre), Laila Dåvøy (KrF) og Borghild Tenden (V):

* Trappe opp tilskuddsordninger til frivillige organisasjoner som yter fritidstilbud til fattige og vanskeligstilte barn.

* Sikre at alle barn fra økonomisk vanskeligstilte familier har tilgang på utstyrslån til fritidsaktiviteter og ordninger tilsvarende opplevelseskort, organisert enten i regi av det offentlige eller i regi av frivillige organisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer