EØS-PENGENE

Varsler ministerpost for fall: - Framstår mer som EUs minister til Norge enn omvendt

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil avvikle ordningen med en egen EU-minister – og på sikt jobbe for en kraftig redusjon i EØS-midlene.

REAGERER PÅ EØS-PENGEBRUK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil avvikle ordningen med en egen EU-minister – og på sikt jobbe for en kraftig redusjon i EØS-midlene. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
REAGERER PÅ EØS-PENGEBRUK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil avvikle ordningen med en egen EU-minister – og på sikt jobbe for en kraftig redusjon i EØS-midlene. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det slår han fast overfor Dagbladet i dag.

Ordningen med EØS- og EU-minister ble innført i 2013 av Erna Solbergs regjering. Ifølge Senterpartiet står den nå for fall.

- EU-ministeren framstår mer som EUs minister til Norge enn omvendt. Den ministerposten blir avskaffet i oktober. Vi ønsker heller en sterk utenriksminister som kan jobbe for å sikre norske interesser, sier Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Reagerer på Frp-utspill

Sp-lederens utspill kommer etter Dagbladets avsløring av polsk misbruk av EØS-midler fra Norge – og et utspill fra Espen Teigen (Frp) i Dagbladet i helga. Teigen ønsker å strupe midlene til Bulgaria og Romania – med begrunnelsen at flere borger fra disse landene er tatt for å begå kriminalitet i Norge.

- Dagens regjering med Frp i spissen har inngått ny avtale om EØS-midlene – og økt dem. Frp stemte også over EØS-midlene på landsmøtet sitt. Da blir dette utspillet bare hule ord, sier Slagsvold Vedum.

- Det var finansminister Siv Jensen som signerte avtalen om å øke midlene – et beløp som var mer enn høyt nok fra før, sier Sp-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer