Varsler mulig «undergang» for Putin

Ukrainsk militærtjenestemann mener det kan være over for den russiske lederen.

NY OFFENSIV: Ifølge flere etterretningskilder ser det ut til at Putin planlegger en ny offensiv i krigen i Ukraina. Foto: AP NTB
NY OFFENSIV: Ifølge flere etterretningskilder ser det ut til at Putin planlegger en ny offensiv i krigen i Ukraina. Foto: AP NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vladimir Putin står overfor «Russlands undergang» dersom en ny offensiv fra russiske styrker mislykkes.

Det har den ukrainske militærtjenestemann Vadim Skibitsky uttalt, ifølge Independent.

- Vil være over

Ifølge avisa er den ukrainske hovedstaden Kyiv i frykt for at Putin skal sette inn støtet og «risikere alt» i månedene framover, etter en rekke tidligere tilbakeslag i krigen.

- Hvis den store russiske offensiven som er planlagt denne gang mislykkes, vil det være over for Russland og Putin, skal Skibitsky ha sagt.

Seinest tirsdag var Nato-sjef Jens Stoltenberg ute og sa at ingenting tyder på at Putin har endret sine ambisjoner i Ukraina, og at han planlegger nye offensiver, ifølge NTB.

- Planlegger nye offensiver

- Vi må ikke undervurdere Russland. President Putin har vist at han er villig til å betale en høy pris for denne urettmessige krigen. Og viktigst av alt - det er ingen tegn til at han har endret sine ambisjoner. Han ønsker å kontrollere Ukraina og planlegger nye offensiver, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse med den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius tirsdag.

For å skape varig fred, må det gjøres tydelig for Putin at Russland ikke kan vinne på slagmarken, sa han videre.

- Vi må skaffe tyngre og mer avanserte våpensystemer sånn at ukrainske styrker kan drive tilbake de russiske styrkene, sa han.

Etterretningstjenester og flere tjenestemenn i Kreml har også uttalt at Putin forbereder en ny bølge av mobiliseringsreservister.

I planen skal også et forsøk på å gjenoppbygge det russiske forsvarsdepartementets autoritet og rykte ligge, ifølge Institute for the Study of War (ISW).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer