Varsler mykere soning

Ingen fanger løslates direkte fra lukket fengsel. Fanger med rusproblem får tilbud om behandling. Fanger får mulighet til å sone i overgangsbolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er de tre viktigste satsingsområdene i den nye kriminalmeldingen som justisminister Knut Storberget legger fram på en pressekonferanse i Oslo fengsel i dag. Forslaget som Stortinget trolig slutter seg til innebærer kraftig utvidelse av åpen soning.

Til Dagbladet understreker Storberget at straffene er skjerpet for drap og voldtekt og at grove voldsforbrytere fortsatt skal sone i lukket anstalt.

- Den store fangegruppa som soner mindre alvorlige dommer skal få hjelp til rusavvenning, utdanning og bolig.

Da vil de unngå å begå nye lovbrudd. Da vil vi få et stort tilskudd til et arbeidsmarked som trenger flere hender. Det er de som soner korte straffer som utgjør den desidert største gruppa i fengslene våre, sier Storberget.

Humanistisk

Justisministeren mener den nye kriminalmeldingen bærer i seg de beste humanistiske og sosialdemokratiske tradisjoner.

- Vi har gjort alt for lite for gjengangerne i fengslene, de som begår forholdsvis uskyldig vinningskriminalitet, som er hekta på rus, uten jobb og fast bopel.

Det finnes ikke noe område hvor det er mer treffsikkert å gjøre et fattigdomsløft enn i forhold til denne gruppa innsatte. De er fattige på penger, fattige på ressurser og fattige på sosial kontakt, sier Storberget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer