Varsler mystisk avsløring etter bikkjeslagsmål

- I morgen vil dere forstå hvorfor debatten var et «fantastisk øyeblikk», sier Newt Gingrich.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt norsk tid debatterte nok en gang de republikanske kandidatene. Igjen utviklet debatten seg til en duell mellom de to favorittene Newt Gingrich og Mitt Romney.

Gingrich angrep Romney for innvandringspolitikken, mens Romney angrep Gingrich for hans involvering i de to gigantbankene Freddie Mac og Fannie Mae.

Romney svarte på angrepet fra Gingrich med å påpeke at han har foreldre fra Mexico og Wales, før han krevde en unnskyldning for å ha blitt kalt «anti-immigration».

Angrep investeringer Gingrich på sin side gikk rett i strupen på Romney, etter at Romney-leiren har påstått at han har tjent penger på konsulentarbeid for husbankene Mac og Mae, som var svært delaktig i å blåse opp den amerikanske boligbobla som førte til finanskrisa.

- Vi har gravet litt de siste dagene og oppdaget til vår store overraskelse at Romney eier aksjer i både Freddie Mac og Fannie Mae. Guvernør Romney tjente en million dollar ved å selge noen av de aksjene, sa Gingrich.

Romneys forsvar var at han ikke personlig har investert i noen selskaper de siste ti årene, men at det er satt bort på grunn av hans politiske arbeid.

- Har du sjekket dine egne investeringer? spurte Romney svært irritert.

Varsler avsløring I etterkant av debatten har imidlertid Gingrich varslet nye avsløringer basert på hva som kom fram i debatten. Politico.com-reporter Ginger Gibson meldte for kort tid siden på Twitter at det kan komme store nyheter fra Gingrich-leiren når USA våkner om noen timer.

- Newt fortalte reporterne at debatten var et «fantastisk øyeblikk» og at vi vil oppdage hvorfor i morgen, skriver Gibson på mirkobloggtjenesten.

Det kan dermed tyde på at Gingrich-leiren mener at Romney kom med en usannhet eller på en annen måte dummet seg ut i debatten, som forøvrig uavhengige kommentarer mener Romney kom svært godt ut av.

Romney leder stort Etter flere jevne målinger, ligger også Romney an til å vinne Florida, der neste nominasjonsvalg holdes tirsdag. Rett før nattas debatt kom tre målinger der Romney leder med sju-åtte prosentpoeng, ifølge Reuters.

- Dette var Romneys beste debatt så langt, akkurat da han trengte det. Romney vant debatten og det kan godt hende han samtidig vant primærvalget, sier ekspert på det republikanske partiet, Ron Bonjean, til nyhetsbyrået.

Alt tyder dermed på at Romney er tilbake på vinnersporet etter det sviende nederlaget i Sør-Carolina.