Varsler ned mot minus 40 grader de neste dagene: - Det er bare å kle seg godt

Nå kommer monsterkulda.

BRRR: Om du synes det har vært kaldt i dag, er det liten trøst å få fra Meteorologisk institutt. Nå blir det nemlig enda kaldere, ifølge Kristen Gislefoss. Foto: Marianne Skaug / Dagbladet
BRRR: Om du synes det har vært kaldt i dag, er det liten trøst å få fra Meteorologisk institutt. Nå blir det nemlig enda kaldere, ifølge Kristen Gislefoss. Foto: Marianne Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Kristen Gislefoss' prognoser for de neste tre dagene viser at det blir kaldt i store deler av landet nå - og da spesielt østafjells.

- Det kan bli noen veldig kalde dager de nærmeste døgnene. Eksakte temperaturer er det vanskelig å fastslå nøyaktig, sier statsmeteorologen til Dagbladet.

Men han forteller at det nord i Hedmark kan bli så kaldt som minus 40 grader.

Kle på seg

I Folldal i Hedmark, det kaldeste stedet i hele landet, ble det i natt målt minus 35,3 grader.

Også på Tynset var det iskaldt, med temperaturer helt nede i minus 34 grader, skriver NTB.

Det er spesielt der det allerede har vært kaldt i helga at temperaturene er ventet å falle ytterligere, og det er også der det er ventet at den bitende kulda vil fortsette de kommende dagene.

- Det er bare å kle seg godt, spesielt på de kaldeste stedene, der det kan komme ned i minus 30–40 kuldegrader, sier Gislefoss.

- Man bør vel egentlig spørre seg selv hvor mye man vil være ute når det er så kaldt, er meteorolog Kristen Gislefoss' råd til dem som befinner seg på det indre Østlandet nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer