Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler ned mot minus 40 grader de neste dagene: - Det er bare å kle seg godt

Nå kommer monsterkulda.

BRRR: Om du synes det har vært kaldt i dag, er det liten trøst å få fra Meteorologisk institutt. Nå blir det nemlig enda kaldere, ifølge Kristen Gislefoss. Foto: Marianne Skaug / Dagbladet
BRRR: Om du synes det har vært kaldt i dag, er det liten trøst å få fra Meteorologisk institutt. Nå blir det nemlig enda kaldere, ifølge Kristen Gislefoss. Foto: Marianne Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsmeteorolog Kristen Gislefoss' prognoser for de neste tre dagene viser at det blir kaldt i store deler av landet nå - og da spesielt østafjells.

- Det kan bli noen veldig kalde dager de nærmeste døgnene. Eksakte temperaturer er det vanskelig å fastslå nøyaktig, sier statsmeteorologen til Dagbladet.

Men han forteller at det nord i Hedmark kan bli så kaldt som minus 40 grader.

Kle på seg

I Folldal i Hedmark, det kaldeste stedet i hele landet, ble det i natt målt minus 35,3 grader.

VARSLER KALDE DAGER: Meteorolog Kristen Gislefoss, ved Meteorologisk Institutt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VARSLER KALDE DAGER: Meteorolog Kristen Gislefoss, ved Meteorologisk Institutt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Også på Tynset var det iskaldt, med temperaturer helt nede i minus 34 grader, skriver NTB.

Det er spesielt der det allerede har vært kaldt i helga at temperaturene er ventet å falle ytterligere, og det er også der det er ventet at den bitende kulda vil fortsette de kommende dagene.

- Det er bare å kle seg godt, spesielt på de kaldeste stedene, der det kan komme ned i minus 30–40 kuldegrader, sier Gislefoss.

- Man bør vel egentlig spørre seg selv hvor mye man vil være ute når det er så kaldt, er meteorolog Kristen Gislefoss' råd til dem som befinner seg på det indre Østlandet nå.

Kaldt i resten av landet

I hovedstaden vil det ikke bli like kaldt, men likevel absolutt merkbart kjøligere.

- Jeg tror ikke det vil bli ned mot minus 20 grader i Oslo, men litt lenger utenfor byen kan det fort bli så kaldt, sier Gislefoss til Dagbladet.

En av årsakene til at det blir kaldt på Østlandet nå, er at det kommer et høytrykk inn mot landsdelen. Høytrykket gir klarvær, og lite skydekke, som holder på varmen.

Sol

Fordelen med dette er at det blir oppholdsvær og en del sol, ifølge Gislefoss.

Også Vestlandet er inne i en kald periode nå, forteller han. Trøndelag får også noen kalde dager, men her kan temperaturene stige fra mandag av.

Det samme gjelder for øvrig Nord-Norge, ifølge statsmeteorologen.​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!