VURDERER VETO:  Samferdselsminister Liv Signe Navarsete mener EUs postdirektiv og datalagringsdirektive er så ødeleggende at det vurderes å bruke reservasjonsretten i EU for første gang. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VURDERER VETO: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete mener EUs postdirektiv og datalagringsdirektive er så ødeleggende at det vurderes å bruke reservasjonsretten i EU for første gang. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Varsler Norges første EU-veto

EUs postdirektiv er så ødeleggende for Norge, sier samferdselsminister Navarsete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs postdirektiv er så ødeleggende at det kan bli den første saken der Norge bruker reservasjonsretten overfor EU, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Dagsavisen.

Hun bekrefter at Sp ikke kan godta verken postdirektivet eller datalagringsdirektivet slik forslagene nå foreligger. I slutten av april går høringsfristen ut for evalueringen av EUs postdirektiv som åpner for fri konkurranse om levering av post i Norge.

I Soria Moria-erklæringen skrev de tre regjeringspartiene at de vil vurdere å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen hvis «særlig viktige norske interesser trues».

Denne reservasjonsretten er til nå ikke blitt brukt, men både Sp og SV tok dissens i regjeringen da tjenestedirektivet ble godtatt i Norge.

Det er uklart om de to direktivene som begge ligger under Navarsetes departement vil bli realitetsbehandlet før valget.

(NTB)