Når åpner Erna Solberg Norge?

Varsler ny plan etter påske

Statsministeren har bedt om å få orientere Stortinget første uka etter påske. Der håper Erna Solberg å presentere gjenåpningsplanen for Norge.

PLANLEGGER ÅPNING: Statsminister Erna Solberg svarer Dagbladet på når vi kan vente oss starten på en gjenåpningsplan av samfunnet igjen. Reporter: Steinar Suvatne / Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 116 000 +316
innlagt110 +4
døde 757
påvist smittet 158 000 000+786.5K
døde 3 280 000 +13.2K
Se mer

Statsminister Erna Solberg (H) forteller Dagbladet at gjenåpningsplanen for landet nå er ventet første uka etter påske.

- Jeg har bedt om å få redegjøre for Stortinget første uke over påske, bekrefter Solberg.

Egentlig ønsket regjeringen at gjenåpningsplanen skulle blitt lagt fram i dag.

Men så kom smitteøkning og ytterligere nedstengning og Solberg satt foten ned.

- Vi valgte å skyve på framlegginga av gjenåpningsplanen, den er nå under bearbeidelsen og blir litt større enn først planlagt, sier Solberg.

- Feil signal

Statsministeren er tydelig på at smittesituasjonen kan påvirke lanseringen av planen over påske. Statsministeren ønsker at smittesituasjonen er under full kontroll når hun først skal love landet hverdagen tilbake.

Erna Solberg sier at det ville vært et dårlig signal å gi landet en gjenåpningsplan samme uke som regjeringen har innført ytterligere innstramninger.

- Det ville vært et veldig feil signal, det kunne blitt en utfordring kommunikasjonsmessig. Nå håper vi at landet er i en situasjon over påska hvor vi har bedre kontroll over smitten, sier hun.

Raymond med plan

Allerede 11. mars fortalte Dagbladet at Solberg kom med en gjenåpningsplan før påske. Den skulle ha blitt presentert i dag, men på grunn av det store smittetrykket lot det seg ikke gjøre.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) varslet nylig at han også jobber med en gjenåpningsplan for hovedstaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer