Varsler nye aksjoner

Finansminister Gudmund Restad og transportnæringen oppfordrer lastebilaksjonistene til å besinne seg. - Glem det, dere kan frykte nye drastiske aksjoner. Våre folk er rasende. Restad ga jo ikke en dritt i møtet og heller bare bensin på bålet, sier Roger Enger i aksjonsledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under et voldsomt medieoppbud tok Restad i går imot Norges Lastebileier-Forbund, Yrkestrafikkforbundet, Transportbedriftenes Landsforening, Norges Taxiforbund, Norsk Transportarbeiderforbund og Lastebileiernes Forening.

- Regjeringen ønsker å fortsette dialogen med organisasjonene. Vi har avtalt nytt møte om 14 dager, sier finansministeren.

Anarki

Fram mot revidert nasjonalbudsjett i mai vil regjeringen vurdere å senke dieselavgiften, men Gudmund Restad nærmest fnyste av aksjonistkravene om reduksjon på to kroner literen.

- Umulig og urealistisk, påpekte Restad, som gang på gang rettet en advarende pekefinger mot lastebilsjåførene.

- Ulovlige aksjoner påvirker ikke myndighetene, i hvert fall ikke i positiv retning. Vi vil aldri etterkomme krav eller påskjønne dem som tyr til ulovligheter og bidrar til anarkistiske tilstander.

Brød på Polet

Direktør Gunnar Apeland i Norsk Lastebileier-Forbund (NLF) var skuffet over at ikke finansministeren kunne love noen strakstiltak.

- Men det positive er at vi nå har en felles forståelse av situasjonen for transportnæringen og at finansministeren forstår alvoret. Det handler om lønnsomhet og arbeidsplasser i fare hvis ikke noe gjøres, sier Gunnar Apeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer