Varsler nye aksjoner

Finansminister Gudmund Restad og transportnæringen oppfordrer lastebilaksjonistene til å besinne seg. - Glem det, dere kan frykte nye drastiske aksjoner. Våre folk er rasende. Restad ga jo ikke en dritt i møtet og heller bare bensin på bålet, sier Roger Enger i aksjonsledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et voldsomt medieoppbud tok Restad i går imot Norges Lastebileier-Forbund, Yrkestrafikkforbundet, Transportbedriftenes Landsforening, Norges Taxiforbund, Norsk Transportarbeiderforbund og Lastebileiernes Forening.

- Regjeringen ønsker å fortsette dialogen med organisasjonene. Vi har avtalt nytt møte om 14 dager, sier finansministeren.

Anarki

Fram mot revidert nasjonalbudsjett i mai vil regjeringen vurdere å senke dieselavgiften, men Gudmund Restad nærmest fnyste av aksjonistkravene om reduksjon på to kroner literen.

- Umulig og urealistisk, påpekte Restad, som gang på gang rettet en advarende pekefinger mot lastebilsjåførene.

- Ulovlige aksjoner påvirker ikke myndighetene, i hvert fall ikke i positiv retning. Vi vil aldri etterkomme krav eller påskjønne dem som tyr til ulovligheter og bidrar til anarkistiske tilstander.

Brød på Polet

Direktør Gunnar Apeland i Norsk Lastebileier-Forbund (NLF) var skuffet over at ikke finansministeren kunne love noen strakstiltak.

- Men det positive er at vi nå har en felles forståelse av situasjonen for transportnæringen og at finansministeren forstår alvoret. Det handler om lønnsomhet og arbeidsplasser i fare hvis ikke noe gjøres, sier Gunnar Apeland.

Som på direkte spørsmål svarer at lastebileiere som klart motarbeider næringens interesser kan bli ekskludert.

- Skytset må rettes mot myndighetene, ikke en uskyldig tredjepart. Du kan ikke gå på Polet hvis du skal kjøpe brød. Da må du gå til bakeren.

Men aksjonistene har ikke på noen måte tenkt å gi seg.

- Bare en halvtime etter møtet hos finansministeren glødet telefonen vår, forteller Roger Enger i aksjonsledelsen.

- Lastebileierne føler seg holdt for narr og tråkket på. De er sinna som faen og mer kampvillige enn noensinne. Hvis myndighetene trur at vi har gitt oss fordi det ikke skjer noe på et par dager, så tar de feil.

- Nå er det bare stille før stormen. Her kommer det til å bli drastiske aksjoner i nær framtid. Det kan jeg love, sier Roger Enger.