Varsler nye coronatiltak

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol varsler at det kommer nye coronatiltak tirsdag

KØ: Flere må stå i kø i timesvis for å ta coronatest 3. desember 2021. Video: Magnus Paus. Reporter: Stian With. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol opplyser til NRK at det kommer nye nasjonale coronatiltak tirsdag.

- Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår, sier Kjerkol til NRK.

Helseministeren opplyser til NRK at det er nødvendig med nye kontaktreduserende tiltak.

- I morgen kommer vi med ny tiltak fordi vi har fått en situasjon med mye smitte med delta-varianten. I tillegg har vi fått omikron på toppen som sprer seg raskt, sier Kjerkol til statskanalen.

Ifølge helseministeren er grunnen for strengere tiltak at det er problemer med kapasiteten i deler av helsevesenet og kapasitetsproblemer med testing.

Tidligere mandag hadde helseministeren et møte med kommunene om håndteringen av pandemien og tiltaksbehov.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har mandag hatt et møte med kommunene om håndteringen av pandemien og tiltaksbehov, ifølge VG.

Rekordhøye smittetall

Smittetallene i Norge er rekordhøye, og stadig flere blir smittet av omikronvarianten. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har tidligere sagt at hun er bekymret for utviklingen, og ville tidligere mandag ikke utelukke strengere tiltak i løpet av uka.

Politisk rådgiver og pressekontakt Hilde Fahret Born for Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) sier dette til Stavanger Aftenblad om temaet på møtet:

Tiltaksbehov covid-19 og videre håndtering, orientering fra helseministeren, rapport fra statsforvaltere og oppsummering fra helseministeren.

Tiltak

- Det var en gjennomgang fra statsforvaltere i landet og en oppsummering fra Kjerkol om coronasituasjonen, sier ordføreren.

På spørsmål om Kjerkol varslet nye coronatiltak, svarte Nessa Nordtun «ingen kommentar».

Kommunikasjonssjef John Gunnar Skien hos Statsforvalteren i Rogaland opplyser til avisa at også statsforvalteren deltok på møtet sammen med assisterende fylkeslege Andres Neset.

Det siste døgnet er det registrert 2576 koronasmittede i Norge. Det er 855 flere enn samme dag i forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer