Varsler nye opplysninger klokka ti

Politiet har studert vitneavhør i natt etter det mulige drapet på en ung kvinne i Lunner i går. Datteren (2) er savnet.

MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: Politiet
MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei to år gammel jente er savnet etter dødsfallet på Grua i Lunner i går. En ung kvinne ble funnet død i en leilighet, og politiet betrakter saken som et mulig drap.

- Politiet har lest igjennom avhør av diverse vitner i går kveld og i natt. Ett av scenariene vi jobber etter, er at jenta blir forsøkt tatt med ut av landet, sier kommunikasjonsrådgiver Steinar Mæhlun i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet kom i går til boligen der en familie fra Afghanistan bor, og fant den unge kvinnen død.
Kort tid etter ble det klart at datteren (2) ikke kunne gjøres rede for.

Nye opplysninger - Det kommer nok nye opplysninger i saken under pressekonferansen i dag klokka ti, sier Mæhlum.

I går ble alle grenseoverganger varslet om å se etter jenta (2) og en annen person.

Det bekreftet kontorsjef i Toll øst, Wenche Fredriksen overfor Dagbladet i går.

- Det har kommet en fax rundt til grensetollstedene om å holde utkikk etter jenta og en annen person sier Fredriksen til Dagbladet.

2-åringen har status som savnet, men det er uklart hva slags status personen politiet mener kan reise sammen med henne har.

Vil ha hjelp fra publikum Politiadvokat Mari Hasle Lauritzen uttalte seint i går kveld at politiet har slått full riksalarm.

- Vi har vurdert saken fortløpende, og mener vi har grunn til å tro at vi står overfor et drap. På bakgrunn av det er vi bekymret for den to år gamle jenta.

- Vi vet ikke hvor jenta er. Vi har slått full riksalarm, noe som innebærer at vi har varslet alle politidistrikter og grenseoverganger. Jenta er også etterlyst internasjonalt, sier hun.

Politiet fikk først melding om saken klokken 12.29. Klokken 19.30 ble liket av kvinnen båret ut.

Politiet ber alle som sett noe utenom det vanlige i området om å ta kontakt på telefon 611 51 579.