Corona i Oslo

Varsler nye svar denne uka

Byrådsleder Raymond Johansen vil ikke juble helt ennå. Men han varsler nye svar om skoletiltakene denne uka.

GARDEMOEN: - Det er en nødvendig karantene man er nødt til å ta, sier reisende May Kristin Knutsen. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen sier til Dagbladet at smittesituasjonen i Oslo i all hovedsak er positiv. Den siste tida har den kraftige smitteøkningen stoppet opp, og til og med begynt å gå nedover igjen. Han er likevel bekymret for at ferietallene kan gi et falskt bilde.

- Vi hadde forventet at vi ville se en nedgang i antall smittetilfeller i påskeferien, slik som vi også så i juleferien. Jeg tror også at vi vil se lave smittetall de neste dagene, blant annet fordi færre tester seg, sier Johansen til Dagbladet og fortsetter:

- Det betyr at tallene kan gi et falskt bilde av situasjonen, ettersom man også ser et fall i antallet personer som tester seg. Det er hyggelig med litt forsiktig optimisme, men jeg tror at vi skal være litt tilbakeholdne med å juble over tallene som kommer de neste dagene.

I Norge har man sett en smitteøkning etter både høstferien, juleferien og vinterferien. Johansen håper at det ikke skal gå like galt denne gangen.

- Jeg har vært bekymret med tanke på mobiliteten i påskeferien, som kan føre til en økning i smittetallene igjen, men jeg tror at alvoret har senket seg over befolkningen. Dermed kan det hende at påskeferien ikke setter oss fullstendig tilbake igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer