Varsler nye testmetoder

Slik skal Raymond Johansen sørge for at Oslo får ned smitten.

BYRÅDSLEDER: Raymond Johansen varsler ny strategi for å bekjempe coronasmitten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BYRÅDSLEDER: Raymond Johansen varsler ny strategi for å bekjempe coronasmitten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag holdt regjeringen pressekonferanse angående jula og hvilke corona-restriksjoner som da gjelder. Regjeringen opprettholder blant annet anbefalingen om at man kan ha inntil fem gjester til over nyttår, men åpner for inntil ti gjester på to av dagene.

Samtidig ble det i stor grad oppfordret til lokale tiltak for smittevern, og å følge disse hvis man reiser til andre kommuner. Dette gjelder også Oslo.

Skjebneuke

I et intervju med VG går byrådsleder Raymond Johansen nå langt i å stemple desembers første uke som ei skjebneuke med tanke på restriksjonene i jula.

- Her er det smittetallene som er sjefen, og vi er helt avhengige av hvordan smittetallene utvikler seg denne uken for å kunne si noe om endringer i jula for Oslo. Men det er nok bedre at folk forbereder seg på at den sosiale nedstengingen videreføres, og ikke det motsatte, sier Johansen til avisa.

Nye testmetoder

I et Facebook-innlegg onsdag kveld, skriver byrådslederen at Oslos innbyggere i tida framover blant annet vil få tilbud om nye testmetoder og at det vil bli høyere grad av testing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer