Krigen i Ukraina:

Varsler nyheter

Ni måneder etter Russlands angrep på Ukraina 24. februar varsler Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj nyheter.

NYHETER: Ukrainas president Volodymyr Zelensky varsler nyheter. Det skriver han på sin Telegram-kanal. Foto: Genya SAVILOV / AFP
NYHETER: Ukrainas president Volodymyr Zelensky varsler nyheter. Det skriver han på sin Telegram-kanal. Foto: Genya SAVILOV / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var det nøyaktig ni måneder siden Russland iverksatte en fullskala invasjon av Ukraina. Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, skriver på Telegram at det eneste som kan beskytte landet fra en ytterligere russisk eskalering, er en frigjøring og sikkerhetsgarantier.

- Vi jobber med partnere for dette hver dag. Det vil komme viktige nyheter snart, skriver han på Telegram.

Videre skriver han at russere ikke vet hvordan de skal krige, og at det eneste de fortsatt klarer å gjøre er å terrorisere.

- Enten energi-, artilleri- eller missilterror, det er alt Russland har fått til under nåværende ledere.

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen diskuterer krigen i Ukraina i Dagbladet TVs studio. Programleder: Magnus Paus Vis mer

Zelenskyj skriver at han får meldinger om angrep i Kherson og andre regioner omtrent hver time.

- Denne terroren begynte umiddelbart etter at russerne ble tvunget til å flykte fra Kherson-regionen. Dette er hevnen for dem som tapte.

Ukraina har nå levd med krigen i ni måneder, og Russland har ikke funnet en måte å ødelegge dem på, fortsetter presidenten.

- Og det vil de ikke klare. Vi må fortsette å kjempe som dette i framtida. Ved å holde sammen og hjelpe hverandre, skriver han.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer