Sylvi Listhaug gir ut bok

Varsler nytt rabalder

- Det blir bråk av alt jeg gjør, jeg regner med at boka er intet unntak, sier den avgåtte Frp-statsråden.

BEKLAGET: Sylvi Listhaug gikk av som justisminister 20. mars etter et politisk drama som skapte regjeringskrise. Her fra Stortinget 15. mars etter at hun gikk på talerstolen fire ganger og beklage sin omstridte Facebook-melding om Arbeiderpartiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKLAGET: Sylvi Listhaug gikk av som justisminister 20. mars etter et politisk drama som skapte regjeringskrise. Her fra Stortinget 15. mars etter at hun gikk på talerstolen fire ganger og beklage sin omstridte Facebook-melding om Arbeiderpartiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sylvi Listhaug vil foreløpig ikke lette på sløret om hva boka skal handle om.

- Men det blir nok en blanding av personlige erfaringer og politikk, sier 40-åringen til Dagbladet.

Vil også skrive selv

Hun forteller at det er inngått avtale med Kagge Forlag, som planlegger utgivelse til høsten. Boktittelen er foreløpig ikke klar.

- Jeg har de siste månedene fått mange henvendelser fra forlag, og takket ja til Kagge. Boka skal bli til i samarbeid med Lars Akerhaug, som jeg oppfatter som en flink skribent.

- Han skal nok gjøre mye av skrivingen basert på min fortelling. Men jeg har også tenkt å skrive selv, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Sakprosaforfatter

Lars Akerhaug har de siste åra utgitt flere sakprosabøker:

SYLVI-BOK: Forfatter og journalist Lars Akerhaug har påtatt seg oppgaven med å skrive om og med Sylvi Listhaug. Her fra Justisdepartementet radikaliseringskonferanse høsten 2013.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
SYLVI-BOK: Forfatter og journalist Lars Akerhaug har påtatt seg oppgaven med å skrive om og med Sylvi Listhaug. Her fra Justisdepartementet radikaliseringskonferanse høsten 2013. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

«Norsk jihad» (Kagge, 2013), «En norsk terrorist» (Kagge, 2015) og «Siste jul i Kairo» (Dreyers, 2016).

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Sylvi Listhaug om et spennende bokprosjekt, som jeg har tro på skal bli veldig bra, sier Lars Akerhaug (37) til Dagbladet.

Han vil heller ikke røpe hva boka skal handle om.

- Det er opp til Listhaug å svare på, det er hennes bok, sier Lars Akerhaug, som til daglig er journalist i Minerva.

Med egne ord

I fjor utga Mathias Fischer den uautoriserte biografien «Kors på halsen» om Sylvi Listhaug.

- Nå blir det ei bok med mine egne ord. Målet er å fortelle litt om det jeg har på hjertet, det er så mange påstander der ute om hvordan jeg er. Kanskje kommer det noen svar i boka, sier Sylvi Listhaug.

Forlagssjef i Kagge Forlag Jorunn Sandsmark uttaler at hun gleder seg til å jobbe med Listhaugs bokprosjekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer