Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søppelkrisa:

Varsler nytt tilsyn med Veireno etter Dagbladet-avsløring

Arbeidstilsynet krever svar fra Veireno etter avsløringen om at selskapet kan ha brutt overtidstillatelse mer enn 400 ganger.

SØPPELKAOS: Renovasjonsselskapet Veireno søkte Arbeidstilsynet om tillatelse til bruk av utvidet overtid i november, da også dette bildet er tatt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SØPPELKAOS: Renovasjonsselskapet Veireno søkte Arbeidstilsynet om tillatelse til bruk av utvidet overtid i november, da også dette bildet er tatt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da søpla fløt som verst i Oslos gater i november, sendte renovasjonsselskapet Veireno en søknad til Arbeidstilsynet om bruk av utvidet overtid for å komme i mål med oppstartsfasen.

Arbeidstilsynet innvilget et samtykke men på en rekke vilkår.

Dagbladet avdekket nylig at selskapet kan ha brutt vilkårene Arbeidstilsynet satte for samtykket til ekstra-overtiden mer enn 400 ganger.

Nå reagerer Arbeidstilsynet, og varsler et nytt tilsyn med Veireno:

«Vi viser til samtykke til utvidet overtid på vilkår av 12.12.2016. Vi har gjennom media blitt tipset om at Veireno kan ha brutt vilkårene til dette samtykket», skriver Arbeidstilsynet i et brev til Veireno, som Dagbladet har fått innsyn i.

Kan bety overtids-stopp

Arbeidstilsynet sier til Dagbladet at formålet med det nye tilsynet er å komme til bunns i om vilkårene til tillatelsen for utvidet overtid faktisk er overholdt.

- Finner vi at vilkårene er brutt, så vil vi vurdere om gjeldende tillatelse kalles tilbake, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

- Har dere vurdert om bruddene på vilkårene for bruken av utvidet overtid kan være straffbare?

- I denne saken har vi ikke fått inn dokumentasjonen ennå. Men på generelt grunnlag er det slik at det i saker med grove brudd på arbeidsmiljøloven, vil vi alltid vurdere spørsmålet om politianmeldelse.

Veireno: Ingen kommentar

Dagbladet har vært i kontakt med Veireno-sjef og innehaver Jonny Enger.

I en tilbakemelding skriver han at selskapet ikke skal ha behov for utvidet overtid i det Enger beskriver som «ordinær drift». Enger kommenterer ikke uttalelsen fra Arbeidstilsynet som gjelder spørsmålet om mulig politianmeldelse.

«Vi forholder oss til dispensasjon vi har», skriver Enger videre.

På spørsmål fra Dagbladet om Veireno har noen kommentar til at Arbeidstilsynet nå varsler enda et nytt tilsyn, svarer Enger:

- Nei.

GRILLET: I en muntlig høring i Bystyret i Oslo ble byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Ngyuen Berg (MDG,) grillet etter at Dagbladet kom med nye avsløringer i Veireno-saken. Video: Oslo kommune Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media