Varsler nytt vitne i retten

FROGNER (Dagbladet.no): Lars Grønnerød varsler i dag at to vitner vil fortelle mer enn de har fortalt tidligere. Det ene vitnet er ikke avhørt av politiet tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kristin lyver kronisk

- Kristin hadde egen dynamitt

Kristin: - Jeg er redd

Da Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik, spurte ut Lars Grønnerød i Nes herredsrett i dag, hevdet Grønnerød at flere vitner kommer til å fortelle mer enn de har fortalt politiet i avhør. Det ene vitnet er ikke avhørt av politiet tidligere. Vitnene skal være fordelaktige for Grønnerød.

Aktor Olav H. Thue lurte på hvem disse vitnene var.

- Kan du fortelle meg hvem disse er sånn at vi ikke nok en gang blir overrumplet i retten, spurte Thue.

Grønnerød ga ham så navnene til de to vitnene. Det gikk fram at det ene vitnet ikke har blitt avhørt av politiet tidligere, og Grønnerød lovet å gi Thue vitnets telefonnummer i pausen.

Løgndetektor

Tor Kjærvik viste i dag til politiavhør av Grønnerød like etter at han ble arrestert. Grønnerød har tidligere sagt at han løy mye i de første avhørene.

Kjærvik satte de første vitneavhørene opp mot Grønnerøds uttalelser i retten i går. Her sa Grønnerød at han lenge forsøkte å beskytte Kirkemo Haukeland fordi han var forelsket i henne.

- Du sier at du holdt tilbake opplysninger for å beskytte Kristin, og at det er først nå du forteller ufordelaktig om Kristin, sier Kjærvik.

Advokaten kjørte hardt på for å svekke Grønnerøds troverdighet i dag.

Kjærvik viste til en uttalelse i vitneavhør med politiet den 12.juni:

«Man burde ta løgndetektortest av meg og Kristin, så ser du hvem som lyver», skal Grønnerød ha sagt i avhøret.

- Men vi kan jo ta denne testen i dag. Jeg kommer til å komme godt fram nå, svarte Grønnerød.

Lars Grønnerød.