Varsler offensiv mot utelivsbransjen

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil avdekke useriøsitet og sosial dumping i utelivsbransjen.

VARSLER OFFENSIV: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil at Arbeidstilsynet skal øke bruken av uanmeldte tilsyn, spesielt mot utelivsbransjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VARSLER OFFENSIV: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil at Arbeidstilsynet skal øke bruken av uanmeldte tilsyn, spesielt mot utelivsbransjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil avdekke useriøsitet i utelivsbransjen ved å øke bruken av uanmeldte tilsyn. Risikoen for å få Arbeidstilsynet på uanmeldt besøk blir altså større i tiden fremover.   - Prioriterer uanmeldte tilsyn I et tildelingsbrev til etaten ber arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) Arbeidstilsynet om å prioritere utelivsbransjen.  

- I tildelingsbrevet ber jeg Arbeidstilsynet om å gjøre flere uanmeldte tilsyn og jeg ber dem spesielt om å prioritere utelivsbransjen. Målet er å få et bedre arbeidsmiljø. De fleste i bransjen er seriøse aktører, men de useriøse aktørene gjør konkurransesituasjonen vanskelig, sier Huitfeldt til Dagbladet.  

I 2011 var cirka 20 prosent av Arbeidstilsynets tilsyn uanmeldte. Huitfeldt ønsker ikke å tallfeste hvor mange tilsyn hun nå ønsker at skal være uanmeldte.  

- De fleste tilsyn melder man fra om på forhånd, og er for eksempel et møte på kontoret. Typisk avdekker man ikke forhold som sosial dumping og utnyttelse av arbeidskraft ved slike tilsyn. Da må man ut på uanmeldte besøk på kveldstid for å se hvordan forholdene virkelig er, sier hun.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer