Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler økt innsats mot ulvejegere

Statssekretær Heidi Sørensen (SV) mener oppklaringsprosenten for ulovlig jakt på ulv er for lav.

ULV ULV: Statssekretær Heidi Sørensen (t.v.) varsler økt innsats mot ulvejegere. FOTO KURT T. PEDERSEN / DAGBLADET
ULV ULV: Statssekretær Heidi Sørensen (t.v.) varsler økt innsats mot ulvejegere. FOTO KURT T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sørensen understreker at ulovlig jakt på ulv er alvorlig miljøkriminalitet, og mener oppklaringsprosenten i slike saker samsvarer dårlig med omfanget og alvorlighetsgraden.


- Slik kan vi ikke ha det, og for å møte utfordringene rettes det nå sterkt et søkelys på denne typen miljøkriminalitet, sier statssekretæren i Miljøverndepartementet til Nationen.

Ulver med russisk stamtavle, som tar med seg friske gener til norske skoger, og deretter forsvinner, har skapt stor debatt og Heidi Sørensen har fått kraftig kritikk fra sauebønder i Innlandet som følte seg mistenkeliggjort etter påstander om ulovlig jakt på russerulver i norsk natur.

- Dette handler ikke om å mistenkeliggjøre hele lokalbefolkningen i ulveområder, men heller om å stoppe ulovligheter som utføres av enkeltpersoner uten respekt for norsk lovgiving, understreker statssekretæren.

Hun peker også på at lovlige jakten er en trussel mot den skandinaviske ulvestammen.

- Den minsker også forvaltningens handlingsrom når det gjelder å kunne ta ut ulv som gjør stor skade på bufe og tamrein, sier hun.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media